Wednesday, September 5, 2012

Esimesed muljed

No – nii, palju võib olla vähe ja vähe võib olla palju.... Nii võtan kokku Keenias oldud neli päeva, sest nende päevade jooksul on minu jaoks palju juhtunud.Erinevad kohad, rohkelt inimesi, pimedus, päike, vihm, tunded. Olen lubanud orienteeruvalt kahekümnele inimesele lühikokkuvõtteid minu tegemistest Keenias ja ma stardin nüüd...

REEDE  „Viimasel öö“...Eestis magasin katkendlikult...ärkasin enne kella ehk siis kell 05 sentidegaJ Aga see ei olnud veel kõik.. kolleegi saadetud moosi kolleegile Keeniasse kahmasin kaasa, unustasin kaks tabelit maha, õnneks on olemas internet. Lennujaamas läks hästi 23, 2  kilone kohver koos masinaga (õmblus muidugi) lasti läbi, milline kergendus.

Seoses väljalennu hilinemisega Tallinnast ja ühe tõsiselt pabinas vene keelt kõneleva memmega, kes vajas abistamist leidmaks õiget väravat, läks Amsterdamis põnevaks. Sain lennujaamas lindil intensiivsed treeningu seeriad. Tallinnast Nairobisse lendamiseks kulus orienteeruvalt üksteist tundi. Janika oli lennujaamas vastas ja kohtles mind kui kaua oodatud oma inimest. Selline kolleeg siis...Ööbisime Nairobis Natasha juuures. Natasha õpetab muulastele inglise keelt.

LAUPÄEV varahommikuse tee joomise järel ja Janika juhendamisel alustasime  kahekesi bussisõitu Shianda külasse. Sõit läks ladusalt ja enne pimedat olime Shiandas. Esimesel ööl magasime Janika sõbranna mudamajas.

PÜHAPÄEV kohtusime Estheriga, kes on koostööpartner Shiandast. Ta soovitas meile üht elamist, mis on kolmetoaline ja õdus. Otsustasime kohe – jah selle me võtame. Aga meie  „Keenia kodu“ oli furnitureFree ja Janika ettepanek minna Kakamegasse kodusisustust hankima oli muusika mu kõrvadele. Elamise põhivara loetelu, mis me Kakamegast ostsime: 2madratsit, 1elektripliit, 10m sünteetilist pesunööri, 10pesunäppi 3taldrikut, 4 lina, 4padjapüüri, 1tekk 2m vakstut, 1m reliini, 2suurt kaussi, 2korvi, 2tassi, 1pikendusjuhe, 1moskiitovõrk, 1universaalnuga, 1pann, 2potti, 3kahvlit, 4lusikat, 1plastikriiul. Perenaiselt saime kingituseks 2elektripirni(40W) ja kohalikust poest lisaks: 3küünalt, 10 toosi tikke, 2elekripirni, 1kanister. Jäime oma korterisse magama.

ESMASPÄEV süüa ju tahaks, aga Shianda toidukaupade valiku jaoks on mul vähe teadmisi ja oskusi, sõitsime matatuga Mumias`i supermarketisse toidujahile. Kodu sisseseadmise läheb ladusalt, sest ilm ilus ja mõte jookseb.

TEISIPÄEV Hommikut alustasin pesemisega – pesu, nõud ja köögi sein. Valmistasin maisi taime jäätmetest pühkimiseks harja. Kohaliku telefonikaardi ostmine võttis aega terve tunni ja õhtupoolikul küsitlen Janikat töö teemal ja peas toimub ajurünnak. Igasugused ideed - prügi taaskasutus, koolituse vorm ja tegevused,eelarve planeerimine,  kaltsust ja jäätmetest nukud, küla laste juhendamine jne.Korraks kohtun kõrvaltänava lastega ja lepime kolmapäeva  õhtuks kokku aja nuku meisterdamiseks.

Karin

Uue kodu uksel naabrinaise külalisega

2 comments :

  1. Kallis, seda on kõike nii põnev lugeda ja ma luban, et süvenen kohevarsti sügavuti sinu tegemistesse. Aga....Kakamega linn on KAKA-klubile küll üks õige koht!

    ReplyDelete
  2. Heia Kris,


    milles kusimus, lennake jouluks kohale. Elamine minu poolt ja lubadus jagada kogu oma maist vara Shiandas. Joulutuuritama lahme Kaka - Megasse:D

    Armastusega,
    KAKA liige K2

    ReplyDelete