Saturday, January 26, 2013

Kas koolivormid said valmis?

Karinil oli Keeniasse tulles kaks suuremat ja olulisemat tööülesannet. Esimene neist oli korraldada õmblemiskursus ning teine õmmelda valmis 85 koolivormi sellel aastal kooliminevatele lastele, keda toetasid eestlastest sponsorid.

Kui nädal enne tähtaega koosolekul küsiti, et ei tea, kas koolivormid valmis saavad, vastasin ma väga kerge südamega, et valige kohe uus teema, kuna mina luban, et Karin saab need vormid kohe kindlasti valmis.

Ja saigi! Ja isegi viimasel ööl sai ta rahulikult magada, mitte ei õmmelnud hullunult kontoris.

Karinit aitasid (või aitas tema neid, ma ei saanudki aru, kudapidi seal täpselt see käis) 5 õmbluskoolituse naist, kes IGA päev kontoris olid ja aina õmblesid ja õmblesid. Nad ei oodanud selle eest mitte mingit tasu, kuid kuna koolivormide jaoks oli eelarves nähtud ette teatud summa ja pärast materjali ostmist ka sellest veidi järgi jäi, siis said naised eelviimasel päeval toreda üllatuse osaliseks: nad said kõik koolivormide õmblemise eest väikese töötasu. Naised olid väga õnnelikud ning nad on nii arukad, et oskavad kindlasti selle oma pere tulevikku hästi investeerida. Selline oli ka meie eesmärk: selle asemel, et turu peal kogu summa vormide eest ära anda, saavad neid teha meie oma naistegruppide naised, kes saavad olulisi oskusi ning selle eest ka tasu. Seega. Kõik läks igati edukalt. 

Tubli oled, Karin!


Viimased päevad, viimased vormid...

Riina "kingadiili" tegemas - programmis olevatele
lastele jalanõusid ostmas.
Viimased koolivormid valmimas
Multitalent Riina nööpauke meisterdamas

Kontori seinale sai toetatud laste nimekiri
Koolivarustuse jagamine naistegruppide juhtidele

Väike osa jagamisvalmis koolipakkidest

No comments :

Post a Comment