Saturday, August 31, 2019

August

Augusti viimane päev, pool aega koha peal oldud.
Selle kuu tähtsamad sündmused olid:
  1. Mikrofinatseeringu taotluse tegemine 
  2. Kisumu Muuseumi ja Impala Pargi ekskusrsioon Mondo-Wefoko tugiprogrammi lastega
  3. Õmbluspoe remondi lõpetamine
Võiks mõelda, et kuidas on võimalik, et lihtsalt ühe taotluse tegemine võib olla tähtis ja nimetatud veel esimeses järjekorras.
Minu jaoks andis see struktuuri ja tähtajad ja tähtsuse järjekorra ja proportsioonid.
Täiskuu pilt, sest tunne on tõesti, et kuu oli täis ja tegevus- ning tulemusrohke.
Lapsed olid varahommikul koos Chair Ladydega õigel ajal Wefoko Office ees, igaüks sai oma toidupakikese ja sõit oleks võinud alata, kuid matatu juhti polnud, Abraham helistas ja nojah, mees pesi autot. Siis ta saabus mõningase viivitusega ning Abraham kamandas kõik matatusse ning ime küll, 16 last ja 3 täiskasvanut ja Abrahami väike tütar, me tõesti mahtusimegi ära. Ainult, et uks oli katki ja kinni ei saanud teda, siis tulid ümberringi uitavad kohalikud sõbramehed ja ühiselt saadi see uks kinni kuigi pragu jäi vahele nii, et ma sain vabalt ukse vahelt lehvitada või suunda näidata kui vaja oleks olnud.
Tagasi tulekuks oli mees ukse korda lasnud teha ja see oli väga hea, sest tagasitee oli läbi paduvihma.
Päev oli super. Ilm ilus ja lapsed tõsised ning tähelepanelikud. Väga vaiksed ja tõsised. Nagu väiksed sõdurid seisid kotid seljas rivis igal pool kus vaja ja ootasid kus vaja. See läks kuidagi hinge, sest nende koolides oli veel kaks aastat tagasi laste peksmine lubatud. Siis võeti keelav seadus vastu, aga ega seda kuigi palju ei järgita. Julie ongi siin lastekaitse teemal koolitamas.
Impala pargis
Muuseumis lõpupilt  grupiga, see oli üks vähestest piltidest kus enamvähem kõik naeratasid või naersid. Tegelikult on nad üsna lustakad. Aga see distsipliin on ikka väga sisse treenitud. Kui külas naistegrupis olin pärast Kisumut, siis nad olid hoopis teised nagu. Samuti poe dekoreerimisel. Siis tulid 2 poissi ja 2 tüdrukut parimad riided seljas värvima ja maalisid 2 südant seina peale ja kirjutasid juurde, et love is beautiful :-)
seepeale panin neile YouTubest Bob Marley saateks :-).
Kui ekskursiooni pilte lähemalt kodus uurisin, siis minu arust paar last vähemalt on alatoitlusega.
Alatoitlus siin ei tähenda seda, et laps ei saaks süüa, ta saab lihtsalt ühekülgset toitu mistõttu osad toitained mis eriti just kasvav organism vajab, jäävad saamata.
Poodi värvimas.
Neil ei ole sellisel viisil dekoreerimine tavaks. Kui sein valmis sai ja ka tegevuse käigus oli meil palju uudistajaid nii täiskasvanuid kui ka lapsi. Sõna levis välgukiirusel ja järgmisel päeval üks naine õmbles seal terve päeva, loodan, et pood läheb käima.
Eristu või sure ja kuidas need marketingi hüüdlaused nüüd olidki...
Tervitustega Shiandast,
Ester




No comments :

Post a Comment