Saturday, October 19, 2019

Oktoober

Täna 19 oktoobril algab minu viimane kuu Shiandas. Homme 20 oktoobril on Mashujaa ehk Kangelaste päev, neile, kes võitlesid Keenia vabaduse eest.
Praegu on meid Shiandas seitse vabatahtlikku. Piltidel oleme õhtusöögil Wefoco direktori Estheri juures, õhtusöök kujunes meeleolukaks koosviibimiseks vaatamata vihmasajule.
Ilm on muutunud, kui varem hakkas sadu kella 5-6 paiku õhtul, siis viimasel nädalal on sadu alanud isegi kell 1 päeval, ühel korral sadas õhtust hommikuni ja seda märkisid ka kohalikud ära.
Oktoobrikuu põhisündmuseks on olnud Mondo uute toetuslaste valimine ja mõõtude võtmine koolivormide õmblemiseks.
Kui me augustis lastega Kisumus käisime, siis lisaks sellele, et lapsed olid väga vaiksed, tundusid osad lapsed minu meelest ka liiga kõhnad.
Mikrofinantseeringu toel sai poodi muretsetud kaal ja kohandatud ka pikkuse mõõtmise koht.
Kehamassiindeksi - BMI arvutamise tulemused on kahel järgneval pildil:
Kokku on tänavu alatoitlusega tugiprogrammi lapsi 12, neist 9 poissi ja 3 tüdrukut.
Oktoobri kuu jooksul toimub veel järgmisel nädalal tikkimiskoolituse II osa ja Novembri pookimisnädala ajakava ning kohtade kinnitamine.
Esimesel pildil puhkehetk Chenda-Kalas kus käisin poogitavate puude arvu täpsustamas ja teisel pildil minu enda aiandus- loodan, et vähemalt 2 avokaadot/mangot saavutavad pookmiseks vajaliku suuruse ning jäävad siia mõnesse gruppi suurt saaki andma :-)
Selle rahuliku tugeva kohaliku looma pildiga tundub sobilik see postitus lõpetada. Asjad edenevad aeglaselt kuid kindlalt ja minu viimane tegevus siin enne ärasõitu saab olema seotud maaga ja naistegruppide tuleviku parendamisega parendatud puude näol.
Puid saab olema 100.
Umbes nagu Eesti 100 :-)
Ikka kurb on, et see aeg siin nii kiiresti on läinud, no alles ma ju tulin...
Tervitustega,
Ester



No comments :

Post a Comment