Wednesday, August 18, 2021

St. Patrick´s Ebubere Secondary School Vol 2

 

Mõne päeva möödudes Ebubere kooli naastes juhatatakse meid taas direktori kabinetti. Võtame istet ning ootame. Alguses 15 minutit, siis 30. Kui hakkab juba tunduma, et meid on unustatud saabub kohalik suahiili keele õpetaja ning uurib, kas saab meid kuidagi aidata. Pärast meie ära kuulamist kaob ta uuesti 15 minutiks ning naastes teavitab meid, et momendil on kõik asjaosalised kättesaamatud. Pakub, et naaseksime homme.

Järgmisel päeval kordub midagi sarnast ning lahkume koolimajast saba sorgus. Kolmandal koolimaja külastusel määratakse meile õnneks kontakt, kes peaks sama nädala reedel meid teavitama koolituse ajast ja kellaajast. Reedel vastust ei tule, ka nädalavahetusel mitte. Esmaspäeval ise ühendust võttes saame lõpuks samaks reedeks mõnetunnise kohtumise kokku lepitud. Lepime WhatsAppi vahendusel kokku ka laiemad teemad, mida koolitusel käsitleda. Sisendiks on ka läbiviidud intervjuu ning õpetajate poolt täidetud küsimustikud. 

Õnneks sellega meie jaoks aafrikalik asjaajamine, mille eest meid ka hoiatati, lõpeb ning reedel naastes on meie tulekuks oluliselt paremini ette valmistatud. Esmalt kutsutakse meid käimasolevale lapsevanemate koosolekule, kus saame ka sõna, et asjaosalisi tervitada ning laste kasvatamisel tehtud hea töö eest tänada. Lapsevanemad kordavad kooris direktori poolt meie kodumaa nime „ESTONIA“. 

 
Seejärel siirdume klassiruumi ning tutvustame paari tunni vältel seadmete ühendamise, kasutamise ohutuse, internetis käitumise ning otsingu põhitõdesid. Viimase pooltunni pühendame õppimisele suunatud tööriistadele nagu Google tööriistad, Canva, Zoom jt. Koolitus kulgeb ladusalt hoolimata asjaolust, et projektorit liigse valguse ja kardinate puudumise tõttu klassiruumis kasutada ei õnnestu.

Koolituse tagasiside on väga positiivne. Õpetajad tunnevad, et neil oleks taolisi teadmisi, ja palju laiemalt, hädasti vaja. Samas nenditakse, et nende võimalustega koolis pole momendil võimalik saadavaid teadmisi kinnistada ning pidevalt rakendada. Meile korraldajatena jääb siiski usk, et kasvas julgus iseseisvalt internetis ringi surfates kvaliteetset materjali otsida ning õpilastega koos kasutada. Olgugi et siis paberil välja prindituna.

Kontaktisikuga pärast koolitust suheldes oli mõlema osapoole jaoks selge, et see jääb meie ainukeseks silmast silma koolituseks selles koolis. Õpetajad on lihtsalt liiga üle koormatud ning väga väsinud. Ka koolituse ajal oli märgata kerget nokkimist ning ühel juhul kostis tagareast ka kerget norinat. Palju on õpetajatest välja pigistanud ka kooli remont, mis vajas pidevat ümberasumist ning asjade liigutamist. Pingutus on kindlasti olnud vaeva väärt, kuna kool näeb kaunis välja ning paranenud õpikeskkond tuleb tulevikus kindlasti kasuks. Kingime koolile köidetult Digipädevuse koolituse täisprogrammi, mida nad saavad tulevikus jõudumööda ise lahata ning jätame hüvasti.

No comments :

Post a Comment